/ 5 BEST PLACES IN BUDAPEST #1 /


Sziasztok!

Ebben a posztban az instant 5 kedvenc helyünket hoztuk el Laurával, a Couture bloggerinájával (IDE kattintva megnézhetitek az ő posztját is). Nagyon sok kedvenc helyünk van Pesten, úgyhogy valószínűleg ebből egy sorozatot fogok csinálni. 
Sok basic hely van, amit láthattok a social media felületeken is, de ez a sorozat lehet hogy sokaknak segít, ha random  egy gasztrotúrát szeretne tartani. 

Az első hely az nem egészen Pesten van, de a közelében. Vácott van egy nagyon hangulatos kávézó, ahol a személyzet és a zenék is fiatalosak, de mégis a falak és a bútorok a zárt részen retró, 80' 90' évek hangulatát tükrözi. A kültéri rész így télen ugyanúgy él, és színes pokrócokkal vannak ellátva a székek. A kávék elfogadható árban kaphatók, és úgy gondolom, hogy megállja a helyét, viszont egyet sajnálok, hogy amikor én megyek reggelről, akkor nincs még nyitva, pedig már törzsvendég lennék. Ha Vácon jártok mindenféleképpen ugorjatok be a Coffee and Goo-ba.

A második kedvenc helyünk lett egy churrosozó, amit tök random találtunk a Nyugati pályaudvar és az Arany János utca metrómegálló között, az I Love Churros nevű hely. Az egész hely hangulata annyira otthonos volt, hogy szívesen el lettem volna ott egész nap. A churros pedig kifogástalanul finom volt, a szósz meg egyenesen zseniális.

A Chez Dodo-t is minden alkalommal meglátogatjuk a Deák téren, ha feltévedünk és tényleg minden egyes alkalommal vannak új macaronok, finomabbnál finomabbak, pedig én egyáltalán nem szeretem az édes dolgokat. Jelenleg alkoholos kínálattal is rendelkeznek és ezt ki is próbáltuk, egy Gines és egy Jägeres ízesítésben. 

(kék:Gin, lila:Jäger)


A The Donut Library is egy ilyen helynek számít, ahova bemegyünk mindig. Én ezt a helyet kevésbé szeretem, de nagyon jópofa díszítésűek a fánkok. Nagyon meglepődtem, hogy volt egy fánk, ami nem volt annyira édes, és ízlett nekem, titkon bízom benne, hogy azt egy ideig állandó kínálatba teszik.
Sajnos nem volt hely ahova leülhettünk volna, de attól függetlenül az eddigi tapasztalataim szerint nagyon aranyos a kiszolgálás és nagyon hangulatosan van berendezve az egész.

Az Evidens Bistro-ban most nem voltunk, de amikor utoljára voltunk Barbival, akkor minden kifogástalan volt és a kiszolgálás is fiatalos és barátságos. Az étterem családias hangulatban működik és a hely belülről egy álom. Otthonias a berendezés és látványkonyha része is van. Az adagok akkorák, hogy egy hétig el van vele az ember, de természetesen variálható mind. Hatalmas kínálat és hatalmas adagok, baráti hangulatban. Ezt tudnám elmondani róluk egy mondatban.

5+1 a bónusz. Ami azt illeti ez is Vácott van a Csocsaj-pékségben. Beültünk teázni, amíg vártuk a buszunkat hazafelé, mert ki más lenne az a szerencsétlen, akinek kimarad egy járat és kell várnia egy órát a következőre? Hát mi... :D
Na nem ez a lényeg, hanem az, hogy jól esett beülni egy jó, forrónak nem mondható teára. Ennek is van pozitív oldala, mert nem kellett legalább kint fagyoskodni a mínuszokban. Egy jó tanács, ha arra jártok és teáznátok: ne kóstoljátok meg a zöld-almás teát, a mangós finom.

Köszönöm, hogy elolvastad!
A következő #5bestplacesinbudapest instagram-hashtagekből számíthattok a következő részére ennek a sorozatnak!
Gergő








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések